خواص برنج سفید و برنج قهوه ای

برنج قهوه‌ای چه خواصی دارد؟

برنج قهوه‌ای از دسته غلات کامل محسوب می‌شود. هر لیوان از برنج قهوه‌ای حدودا ۲۰۰ کیلو کالری انرژی دارد و منبع بسیار خوبی از فیبر، ویتامین‌های گروه ب، منگنز، سلنیوم، آهن، کلسیم، پتاسیم و منیزیم است. ما در زیر به چند مورد از خواص برنج قهوه ای اشاره کرده‌ایم:

برنج قهوه ای …

  1. به دلیل دارابودن منگنز، خطر ابتلا به سندروم متابولیک، پوکی استخوان، کاهش رشد و باروری را کاهش می‌دهد.
  2. به دلیل داشتن آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوییدهای گوناگون، می‌تواند التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن را کاهش دهد.
  3. به دلیل داشتن فیبر، می‌تواند سبب کاهش وزن و چرمی شکمی و هم‌چنین پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.
  4. این برنج به کنترل قند خون، انسولین و کنترل اشتها کمک می‌کند؛ لذا برای افراد دیابتی یا مستعد دیابت انتخاب مناسبی است.

گلوتن چیست؟

گلوتن یک پروتئین موجود در برخی غلات است که در افراد مبتلا به سلیاک یا حساسیت به گلوتن، واکنش‌های شدید گوارشی و آلرژیک، آسیب به روده و در نتیجه سوء جذب را ایجاد می‌کند.

برنج سفید چه خواصی دارد؟

پرمصرف ترین نوع برنج بین انواع گونه‌های برنج، برنج سفید است که دارای خواص زیادی می‌باشد.

  1. برنج سفید به دلیل داشتن فیبر کم و هضم آسان، برای افرادی که بیماری‌های گوارشی دارند و یا پس از مصرف غذا تجربه تهوع، ریفلاکس یا سوزش سردل دارند، می‌تواند مفید باشد.
  2. از آنجا که برنج سفید یک منبع خوب از کربوهیدرات سریع جذب می‌باشد، برای ورزشکارانی که ورزش حرفه‌ای شدید انجام می‌دهند، گزینه بسیار مناسبی است.
  3. برنج ایرانی فاقد گلوتن می‌باشد؛ بنابراین برای افرادی که مبتلا به سلیاک یا حساسیت به گلوتن هستند، خوردن آن ضرری ندارد.
دیدگاه‌ها 0

*
*

×

گروه پشتیبانی

×