مهم ترین فرق برنج صدری و هاشمی که باید بدانید

مهم ترین فرق برنج صدری و هاشمی که باید بدانید
مهم ترین فرق برنج صدری و هاشمی که باید بدانید
1. خصوصیات ظاهری (رنگ و اندازه دانه)
- برنج هاشمی: رنگ دانههای برنج هاشمی، سفید مایل به کرم است که آن را با رنگ شیری هم میشناسند. اندازه دانه خام برنج هاشمی، 6 الی 7 میلیمتر است که بعد از پخت، به 12 الی 14 میلیمتر هم میرسد که نشان از ری دهی بالای این برنج است. پس برنج هاشمی، یک برنج مجلسی هم به شمار میرود که مناسب برای مجالس و مهمانیهاست.
- برنج صدری: رنگ برنجهای صدری هم به مانند برنج هاشمی، سفید مایل به کرم است؛ اندازه دانه خام برنج صدری به مانند برنج هاشمی، 7 میلیمتر است و بعد از پخت هم به 12 الی 14 میلیمتر میرسد.
در خصوصیات ظاهری، میتوان نتیجه گرفت که این دو برنج، تقریبا شبیه به هم هستند.
البته باید بدانید که انواع برنج هاشمی و انواع برنج صدری وجود دارد که بعضی از آنها هم میتوانند ویژگیهای ظاهری متفاوتتری نسبت به همدیگر داشته باشند.
2. ویژگی های پخت (عطر و طعم)
- برنج هاشمی: برنج هاشمی از آن دسته برنجهایی است که عطر آن میتواند هر شخصی را به سمت خودش جذب کند. به طوریکه شاید کمتر کسی از عطر برنج هاشمی، خوشش نیاید. برنجهای هاشمی، دارای عطر ملایم و البته دلپذیری هستند. طعم این برنج هم به مانند عطرش، دلنشین است و هر کسی را راضی میکند. یکی از مهمترین ویژگیهای پخت برنج هاشمی، مربوط به نرمی بعد از پخت است. به اینصورت که حتی اگر چند ساعت بعد از پخت هم برنج هاشمی را گرم کنید، دوباره عطر و طعم اول خودش را به دست میآورد.
- برنج صدری: برنج صدری هم جزو برنجهای معطر است. ولی عطر آن نسبت به برنج هاشمی، قویتر است و همین موضوع باعث شده تا برای عده خیلی کمی، آزاردهنده باشد. این عده کم هم معمولا افراد سخت پسند در زمینه خرید برنج هستند. طعم این برنج هم فوق العاده است و تفاوتی با برنج هاشمی ندارد. این برنج، نرمی بعد از پخت هم دارد و چند ساعت بعد از پخت، با یک بار گرم کردن، عطر و طعم اول خودش را مجددا به دست میآورد.
فرق برنج صدری با هاشمی از لحاظ ویژگیهای پخت، فقط در عطر این برنجهاست که برنج هاشمی، عطر ملایم و برنج صدری هم عطر نسبتا قویتری دارد. حالا اینکه شما کدام را میخرید، بستگی به سلیقه شما دارد؛ اگر عطر قوی را میپسندید، پس برنج صدری را بخرید؛ اگر عطر ملایم را دوست دارید، پس برنج هاشمی را بخرید.
این موضوع را هم اضافه کنیم که یک برنجی با اسم برنج صدری هاشمی وجود دارد که ترکیبی از عطر و طعم این دو برنج است؛
این موضوع را هم اضافه کنیم که برنج هاشمی، میزان چسبندگی بیشتری نسبت به برنج صدری دارد؛ پس برنجهای هاشمی، میتوانند گزینه بهتری برای پخت برنج به روش کته باشند.
3. ارزش غذایی (فیبر، ویتامین، مواد معدنی)
چه برنج هاشمی و چه برنج صدری، هر دو آنها دارای ارزش غذایی بالایی هستند و درواقع تفاوت خاصی در میان آنها نیست که بگوییم مثلا برنج هاشمی ارزش غذایی بیشتری نسبت به برنج صدری دارد یا برعکس!
هر دو این برنجها، دارای ویتامینهای گروه B، آهن، پتاسیم، فسفر، فیبر و پروتئین هستند. از این دو برنج، به عنوان یک منبع مغذی و سالم اسم برده میشود مصرف به اندازه آن، میتواند برای سلامت بدن شما مفید باشد.
دیدگاهها 0