به گزارش تجارتنیوز، قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی به ۴۵ هزار و ۱۶۰ تومان رسیده است و هر کیلوگرم برنج هندی هم در سطح خردهفروشیها به ۲۶ هزار و ۳۲۰ تومان رسید.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به رکود بازار مواد غذایی توضیح داد: هر کیلوگرم برنج ایرانی در عمدهفروشیها با قیمت ۳۱ تا ۴۳ هزار تومان فروخته میشود و همچنین برنج هندی هم با قیمت ۱۹ هزار و ۵۰۰ تا ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان است. هر چند که این قیمت برنجهای سال گذشته است و با برداشت جدید برنج قیمت آن اندکی افت میکند.
قاسمعلی حسنی به تجارتنیوز گفت: امسال هزینه کارگران در شالیزارها دو برابر شده است. یعنی روزانه دستمزد هر کارگر ۵۰۰ هزار تومان است و ظرف ۱۰ روز آینده برنج ایرانی جدید روانه بازار میشود.
او ادامه داد: به دلیل گرانی برنج بازار راکد و پیشبینی میشود برنج از ارقام اعلام شده گرانتر نشود، چرا که مصرف برنج هم نسبت به سالهای گذشته کمتر شده است.
افزایش هزینهها بر نذورات تاثیر گذاشت
حسنی به وضعیت نذورات مردم اشاره کرد و گفت: امسال هزینه اقلام خوراکی بالا بود و عده زیادی امکان نذری دادن نداشتند. از سوی دیگر برخیها هم به دلیل محدودیتهای کرونایی رعایت کردند و هزینه نذورات را صرف بخش درمان کشور کردند.
بنابراین گزارش، نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به خرداد امسال به رقم ۴۳ درصد ررسیده است و مردم طی ۲۶ سال گذشته بیشترین فشار قیمتها را در یک سال اخیر تحمل کردهاند و در این میان تورم برخی از کالاهای خوراکی سه رقمی شده است. مانند روغن که تورم ۱۱۳ درصدی را تجربه کرده است.
چندی پیش هم مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج از درخواست واردات برنج نیمدانه خبر داد و گفته بود: «کاهش مصرف برنج خارجی موجب شده، مصرف برنجهای نیمدانه یا در اصطلاح برنج شکسته یا ضایعات برنج زیاد شود!»
دیدگاهها 0